Xerrades de donació d’òrgans a alumnes de l’IES a l’Hospital Josep Trueta de Girona

La Unitat d’Atenció a la Ciutadania de l’Hospital Josep Trueta organitza cada curs escolar visites a alumnes de 3r i 4t d’ESO, així com de Batxillerat de diferents instituts de Girona. El personal de la Unitat, prèviament a la visita a diferents llocs de l’hospital, els hi imparteix una xerrada explicant les característiques del mateix i els tipus de professionals que hi treballen.

A continuació, a proposta de la Dra. Núria Masnou (coordinadora de trasplantaments de l’hospital), el voluntari de la nostra Associació intervé ajudant a descobrir els valors de la donació d’òrgans, els tipus de trasplantaments i l’estat dels trasplantaments al món, amb èmfasi especial a Catalunya i la resta d’Espanya.

Es tracta de sessions amenes, on es projecten vídeos relacionats amb el tema i els alumnes hi participen activament i descobreixen que el millor que es pot fer per ser donant és parlar-ne amb la família. Finalment es fan paleses les mesures preventives de les malalties hepàtiques dirigides al jovent.

Aquest curs 2018/2019 és el tercer any que aquestes xerrades es duen a terme. El passat dia 16 de gener es va fer la primera sessió d’un total de 10 sessions programades fins el mes d’abril. És de destacar l’interès que mostren els alumnes i la seva alta participació, així com la col·laboració dels docents que els acompanyen.

Des de l’Associació de Malalts i Trasplantats Hepàtics de Catalunya (AMTHC) volem agrair a totes les persones, institucions, entitats, organismes, etc. que fan possible l’organització d’aquestes xerrades. Gràcies!

 

Font: AMTHC

Comments are closed