Xerrada a Terrassa per promoure la donació d’òrgans i teixits i la pràctica de l’exercici físic

facebook_1478467300706

El 11 d’octubre a les 19,30 hores en el Centre Avel.lí Estrenjer de Terrassa es va celebrar una xerrada organitzada per l’ATHC per promoure la donació d’òrgans i teixitis i la importància de practicar l’exercici físic, també les persones trasplantades.

La taula va estar composada per la Dra Roser Vallès, Responsable de la promoció d’òrgants i teixits de la Organització Catalana de Trasplantaments, el Sr Daniel Nart, Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Terrassa, el Sr Josep Maria Martinez, president de l’ATHC i Puri Marsá, Delegada de l’ATHC en el Vallès Occidental.

La Dra Roser  Vallès va comentar la situació actual de Catalunya, líder en trasplantaments però no en donacions. El darrer any ha millorat el percentatge de donants, però queda molt de camí per recòrrer. Va informar que a dia d’avui hi ha 1255 persones en llista d’espera, d’ells 167 de fetge. Va explicar la importància de fer-se donant, i de com fer-ho.

El Sr Dani Nart va informar sobre la importància de l’exercici físic per la nostra salut, també les persones trasplantades. Va remarcar que Terrassa és una ciutat on l’esport està molt present en la ciutadania, tenint el títol de ciutat més olímpica per esportistes que han participat en les Olimpíades. Des de l’Ajuntament treballen per a que cada dia es practiqui més l’exercici fisic a la ciutat.

El Sr Josep Maria Martinez va destacar el paper de les Associacions de pacients a la nostra societat, així com la tasca que desenvolupa l’Associació de Trasplantats Hepàtics de Catalunya. L’objectiu de l’ATHC és ajudar als pacients malalts hepàtics i als que estàn en procés de trasplantament o trasplantat de fetge, en tots els àmbits (psicològic, juridic…). També va comentar que l’ATHC vol arribar a tot el territori català, per això la obertura de la Delegació en el Vallès Occidental. 

Finalment la Sra Puri Marsá, va agrair a tots els donants la seva solidaritat altruista per a que altres persones poguin continuant vivint.

 

 

Comments are closed