Uruguai va assolir la millor taxa de donació d’òrgans d’Amèrica Llatina el 2018, amb 23,78 donacions per cada milió de persones, va informar el Ministeri de Salut Pública (MSP).

L’any passat es va registrar la major quantitat de donants de l’última dècada, amb un creixement del 16% respecte de l’any anterior.

La directora de l’Institut de Trasplantament del MSP, Milka Bengochea, va dir que es necessiten millores perquè encara queda gent a l’espera de trasplantaments.

“El fet que nosaltres continuem tenint pacients en llista d’espera és el que d’alguna manera determina que hem de seguir treballant i millorant aquesta taxa”, va afirmar.

El 2018 es van realitzar 200 trasplantaments d’òrgans, dels quals es destaquen 154 trasplantaments renals i 14 cardíacs, que són el doble dels trasplantaments cardíacs realitzats el 2017.

Bengoechea va destacar la importància de difondre les dades per a què la gent entengui el tema i col·labori.

“És necessari que la ciutadania, de manera madura, entengui el tema i col·labori”, va indicar. “Sabem que és un moment molt difícil, quan se li comunica que el seu familiar ha mort; si no té negativa a la donació, se’l pot considerar donant”, va afegir.

“Aquest és un treball que en totes les societats exigeix estar present per a què la gent entengui que això té el seu retorn”, va afirmar.

 

Font: 180.com.uy

Notícia traduïda per l’AMTHC