Ràdio Calella Televisió

Ràdio Calella Televisió

[Vídeo][La Ciutat] Francesc Subirana: “Els meus metges són la meva família”

 

Francesc Subirana, Vocal de l’Associació de Malalts i Trasplantats Hepàtics de Catalunya, que el proper dia 27 de juny celebrarà els seus 14 anys de trasplantat de fetge i ronyó. Amb ell hem fet repàs al seu cas i a tot el que va suposar ser durant un any i mig en una llista d’espera al programa La Ciutat de Ràdio Calella. Avui és el Dia Internacional del donant.

L’any passat es van practicar a Catalunya 1106 trasplantaments, tot un rècord. Una xifra que parla de noves vides i de persones que van poder sortir d’una situació crítica gràcies a la solidaritat de moltes altres i dels seus familiars.

Allarga la vida, fes-te donant!, aquest és el lema de la campanya per aconseguir més donants que es pot trobar a l’Hospital de Calella i d’altres centres sanitaris de Catalunya. Qualsevol persona pot ser donant d’òrgans, tot i que arribat el moment haurà de ser determinat per un metge que serà el que comprovi si existeix alguna contraindicació per a la donació. En l’actualitat, els principals òrgans i teixits que són trasplantats són: de pell, ronyó, fetge, ossos, còrnies, cor, pàncrees i medul·la òssia.

En Francesc Subirana ara fa 14 anys va rebre el fetge i un ronyó d’una persona (segurament accidentada) que va decidir que donar vida a una altra amb els seus òrgans i li va permetre tornar a néixer. Recorda que era un dissabte a la nit, un 27 de juny, va rebre la trucada i va anar (com havia passat en una altra ocasió en la qual no va ser possible per incompatibilitat dels donant) amb les sea maleta sempre preparada. Portava un any i mig esperant aquell moment. El procés va ser dur i el despertar d’aquella operació va ser complicat però recorda quan va obrir els ulls i veure de nou la seva família. Els seus metges s’han convertit en part de la seva família ara…  Avui 14 anys després vol demanar a tothom que quan “se’n vagin al cel, deixin una part seva aquí”. Espera que el seu testimoni serveixi per ajudar a prendre consciència de la importància de fer-se donant…

Comments are closed