El 25 de febrer es va celebrar una Patient Talk organitzada per la DTI Community sobre la importància de les associacions de pacients. La DTI Community és una comunitat mundial de referència en donació d’òrgans per trasplantaments que promou la transferència de coneixements i l’evolució de les competències professionals en la donació d’òrgans.

Després de la introducció de la Dra Maria Paula Gómez, directora executiva de la Fundació DTI, va intervenir el Sr Javier Arredondo, president de la AETHA (Asociación de Enfermos y Trasplantados Hepáticos de Aragón), on ha explicat les diferents activitats que realitzen per donar visibilitat a la donació d’òrgans i els trasplantaments.

Seguidament va participar el Sr Josep Maria Martínez, president de l’AMTHC (Associació de Malalts i Trasplantats Hepàtics de Catalunya). Va explicar els orígens i els fins de l’Associació, i com treballen per assolir els seus objectius. Va centrar la seva intervenció en la importància de les associacions de pacients comentant que desenvolupen una tasca complementària a la que realitzen els professionals de la salut. Va comentar que les associacions de pacients han d’ésser la veu dels pacients davant les Administracions públiques, escoltar les pors i dubtes de malalts i familiars i impulsar el coneixement de la malaltia, entre d’altres.

En darrer lloc, va parlar el Dr Carlos Castro, president de ALE Donación de órganos de Mèxic. Va explicar la precària situació que viuen en el seu país, amb dificultat de trobar donant d’òrgans i de realitzar els trasplantaments, donat que un 27% de la població no tenen cobertura sanitària. La seva associació ajuda econòmicament en la realització de trasplantaments a persones sense recursos, a l’accés a medicació després de la intervenció i a becar a professionals de la salut per a que adquireixin coneixements en països líders , como és el cas d’Espanya.