En el transcurs d’aquest mes d’octubre l’ath.cat s’ha adherit a la campanya que la FNETH ha proposat a les associacions que en formem part, amb l’objectiu de visualitzar aquesta malaltia que pot afectar a malalts hepàtics, especialment en cas de cirrosi per diverses causes: alcohol, hepatitis víriques cròniques i esteatohepatitis no alcohòlica/NASH.

Durant la primera setmana hem col·laborat amb tres vídeos curts de socis fomentant l’esport i l’activitat física i la segona amb una recepta de cuina saludable catalana, l’empedrat, com a exemple d’hàbits saludables. A la tercera setmana, del 19 al 21 d’octubre, el nostre president Josep Maria i la nostra vicepresidenta Montse han assistit a les jornades formatives que la FNETH ha fet a Sevilla.

A l’última setmana, hem ajudat a la difusió de l’abstenció d’alcohol com a mesura preventiva de les malalties hepàtiques. El dia 28 es presenta la Guia per a la prevenció de l’alcohol elaborada per la FNETH i Sociodrogalcohol i el dia 30 diverses ciutats del nostre país il·luminaran llocs emblemàtics de color verd, que representa el Dia del càncer de fetge.  A Catalunya aquesta acció simbòlica es farà a la ciutat de Terrassa, Ajuntament de la qual estem agraïts per la seva col·laboració.