Nova regulació per a la donació d’òrgans a la Xina

Les organitzacions d’adquisició d’òrgans hauran de garantir el rastreig dels donants, segons una regulació sobre la seva provisió i distribució emesa per la Comissió Nacional de Salut de la Xina.

Els centres hauran de registrar les dades dels possibles dadors en el Sistema de Resposta de Trasplantament d’Òrgans de la Xina, una plataforma computeritzada que els comparteix i reparteix mentre analitza als atorgants, estipula la normativa.

Així mateix, han de comptar amb fitxes mèdiques i guardar-les adequadament, aquestes necessiten incloure informació detallada dels donants com la seva identitat personal, consentiment escrit del lliurament voluntari, certificats de defunció i de l’extirpació de l’òrgan, així com una avaluació de la condició del mateix, continua el text.

Personal de la Creu Roja haurà de verificar el lliurament i les cirurgies només podran realitzar-se en institucions mèdiques, afegeix la legislació.

Totes les donacions han de distribuir-se automàticament a través del referit sistema per garantir una repartició equitativa.

La regulació, una revisió de la llei del 2013, entrarà en vigor l’1 de març. D’altres mesures específiques ja estan en pràctica, va destacar la Comissió.

Només l’any passat, més de 6.300 persones van donar els seus òrgans després de la seva mort i més de 20.000 trasplantaments van tenir lloc en el mateix període, va concloure el document.

 

Font: spanish.china.org.cn

Notícia traduïda per l’AMTHC

Comments are closed