L’organització Catalana de Trasplantaments (OCATT) ha impulsat la campanya “Digues sí a la donació d’òrgans i teixits”, amb l’objectiu de sensibilitzar a la població i incrementar el nombre de donants.

Èric Abidal, trasplantat de fetge, ha estat escollit primer ambaixador de l’OCATT i d’aquesta campanya. Actualment, Catalunya és líder en transplantaments. En el que portem d’any, 370 persones han rebut un òrgan, però encara n’hi 1.260 en llista d’espera. També ha augmentat el nombre de donacions, però Catalunya encara es troba per sota de la mitjana espanyola.

abidal_ambaixador

El director de l’OCATT Jaume Tort assegura que la situació catalana no és del tot dolenta, però que cal millorar. Es necessiten “més hospitals que puguin fer donants, que tinguin els protocols aprovats i els dispositius de punt”, afirma. A part d’Eric Abidal, altres entitats com la Fundació de la Federació Catalana de Futbol també s’han volgut sumar a aquesta iniciativa. El vicepresident de la Fundació explica que han volgut donar suport a la campanya perquè “tan important és qui marca el gol, com qui el dóna”.