Més de 14.000 persones van participar el 2018 en un projecte de la Federació Nacional de Malalts i Trasplantats Hepàtics

El projecte ‘Programa Estatal de Sensibilització, Empoderament i Prevenció de les Malalties Víriques per a la Població General i els Col·lectius de Persones en Situació d’Especial Vulnerabilitat’, dut a terme per la Federació Nacional de Malalts i Trasplantats Hepàtics (FNETH) va comptar el 2018 amb la participació de 14.250 persones.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, recolzada per la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE), ha estat sensibilitzar a la població sobre la importància de la donació d’òrgans, la prevenció de les hepatitis víriques i els trasplantaments.

Així, durant l’any passat es van dur a terme diverses activitats com, per exemple, la preparació de les campanyes del Dia del Donant, del Dia del Trasplantament i del Dia Nacional de les Hepatitis Víriques, per a les quals es van realitzar ninots de les mascotes de la Federació. A més, s’ha realitzat la campanya ‘Viu la vida i després, Dona-la!’, en la qual s’ha informat sobre la donació d’òrgan sòlid.

El projecte s’ha realitzat gràcies a una subvenció de 10.000 euros procedent del 0,7% de l’IRPF del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social gestionat per COCEMFE. S’emmarca en el programa de COCEMFE de ‘Programa Estratègic de Difusió, Sensibilització i Empoderament de les Persones amb Necessitat d’Atenció Integral socio-sanitària d’Entitats Estatals’, de la Confederació.

 

Font: infosalus.com

Notícia traduïda per l’AMTHC

Comments are closed