Tens llibre per aquests dies? Reinici és un recull de relats sobre l’experiència viscuda en primera persona de l’autora, abans, durant i desprès de rebre un trasplantament hepàtic. És, a més, la culminació d’un treball que persegueix, entre d’altres coses agrair a professionals i institucions sanitàries i no sanitàries vinculades a l’àmbit del trasplantament i, sobre tot, als donants i a les seves famílies pel seu acte altruista, generós i solidari que permet salvar tantes vides. No te’l perdis!

A través d’una sèrie de relats breus, escrits amb l’espontaneïtat de qui relata la seva pròpia experiència, Laura Geli comparteix el procés viscut des que li anunciessin que el seu fetge estava condemnat, i amb això la seva vida, fins a trobar un raig d’esperança en el trasplantament d’aquest òrgan vital. El llarg i difícil camí a l’espera d’un donant que no arriba i que va devorant les seves esperances i il·lusions. Són textos d’agraïment, que reflecteixen temor i dolor, amor i tendresa, textos que emanen humanitat i que en desperten a un món l’existència del qual no hauríem d’oblidar.

“Va ser en llegir la Laura Geli que vaig entendre per primer cop el valor de la donació d’òrgans i allò que el procés de trasplantaments remou al cos i a l’ànima”. (Muriel Villanueva, escriptora).

Acosta i transmet els sentiments i les emocions, a vegades contradictòries, que s’amaguen darrera de la cicatriu d’un trasplantament”. (Josep Maria Martínez, president AMTHC).

“En el moment més difícil de les seves vides, parlo amb els familiars que acaben de perdre un ser estimat per preguntar-los: Han pensat en la donació d’òrgans? Aquesta tragèdia permet a moltes persones il·luminar l’horitzó fosc del seu futur amb la llum d’esperança, com Laura Geli suggereix en aquest llibre. Intentem transformar el dolor en un acte d’ajuda i solidaritat envers uns altres. Donar òrgans salva vides”. (Nuria Masnou, metgessa a l’Hospital Josep Trueta de Girona).

Laura Geli Julbe va néixer a Banyoles (Girona) l’any 1964. La seva inquietud i passió per la psicologia i la comunicació, vinculats a la seva carrera professional en el món de l’assessoria d’imatge, l’ha portat a formar-se en àrees de recursos humans, habilitats directives, programació neurolingüística, intel·ligència emocional i estratègies de comunicació. Ha participat en diferents cursos i tallers d’escriptura i és membre actiu de l’Associació de Malalts i Trasplantats Hepàtics de Catalunya (AMTHC). Reinici, és el seu primer llibre.

Si t’interessa, pots comprar el llibre clicant aquí.

 

Font: trasplantaments.gencat.cat