La nostra treballadora social, la Laia Cleries, va assistir a l’Erasmus+ Project anomenat “Gift for a Life” que es va dur a terme entre el 4 i el 13 de maig en la Universitat d’Aksaray, a Aksaray, Turquia. Aquest tenia com a objectiu la sensibilització de la donació d’òrgans i ho formaven joves de Bulgària, Eslovènia, Espanya, Grècia, Romania i Turquia.

Cal recalcar que el programa Erasmus, a part de ser un programa de beques, és una organització integral que té com a fi donar suport al desenvolupament acadèmic, personal i professional, sobretot centrat a impulsar la millora de les habilitats personals, socials i cíviques dels joves participants.

Va haver-hi uns certs aspectes a destacar que es van comentar durant el projecte, com per exemple que l’èxit i l’augment de les taxes en la donació d’òrgans és directament proporcional a la consciència social. A més, es va discutir sobre la donació d’òrgans des d’una perspectiva sanitària, social, religiosa i cultural, comparant la situació de cada país en referència a la donació d’òrgans i els trasplantaments d’aquests.

Finalment, vam tenir l’oportunitat de compartir experiències, experimentar diverses cultures, sobretot la de Turquia, i establir relacions internacionals, millorant les nostres habilitats lingüístiques. Així mateix, vam poder dur a terme diferents visites, excursions, presentacions, reunions informatives, tallers, entre altres coses, dins del marc del projecte.