La FCVS organitza la Trobada d’Associacions Socials del Tarragonès el proper 4 d’octubre per visibilitzar la força transformadora del voluntariat, que en la seva 6ª edició es celebrarà per primera vegada a la tardor.

Un any més la Plaça Corsini de Tarragona viurà la força transformadora de les entitats del territori amb la celebració de la 6a edició del TAST Social, la Trobada d’Associacions Socials del Tarragonès que organitza la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) el pròxim 4 d’octubre.

Després de l’ajornament provocat per les pluges del mes de maig, motiu que va obligar a cancel·lar l’acte i cercar una nova data de celebració, el TAST Social celebrarà per primera vegada una edició durant la tardor, ja que les cinc trobades anteriors han tingut lloc en època primaveral.

Des de les 10h fins a les 14h se celebrarà la ja tradicional Mostra d’Entitats de Voluntariat on, a més de conèixer la tasca de les entitats, també es dinamitzaran tallers perquè tothom pugui fer un tast del voluntariat social. Els tallers estaran dinamitzats per les pròpies entitats i es farà una activitat especial del programa de voluntariat inclusiu Vol.in.

Com a novetat es podran comprar els productes d’El Mercat Social d’algunes entitats com el Taller Baix Camp i Aprodisca, una bona oportunitat per aproximar-se a l’economia social i descobrir com amb una compra pot contribuir a la inserció sociolaboral de persones amb especials dificultats.

Un dels estands de la Mostra focalitzarà la mirada en el servei comunitari oferint informació sobre el Centre de Recursos Pedagògics de Tarragona i organitzant una visita dinamitzada amb quatre instituts (Els Pallaresos, La Salle Tarragona, Institut Torreforta i l’Institut Ramón de la Torre) que permetrà que l’alumnat tingui una aproximació cap a les experiències de voluntariat.

L’escenari central del TAST Social no pararà tampoc de moure’s amb un matí ple d’activitats per a tota la família que inclourà actuacions de coral, dansa bollywood i una mostra de dansa.

 

Font: voluntaris.cat