El projecte ‘Organ Donation Innovative Strategies in Southeast Asia’ (ODISSeA), promogut per la Universitat de Barcelona (UB), ha impulsat un programa acadèmic especialitzat en donació d’òrgans per a professionals de la salut del sud-est asiàtic.

L’activitat formativa d’alta especialització biomèdica, cofinançat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea, es desenvoluparà en vuit universitats de Malàisia, Myanmar, Filipines i Tailàndia, països on la taxa de donació no arriba a un donant per cada milió d’habitants.

L’objectiu del projecte és fomentar la col·laboració institucional per millorar les taxes de donació i formar a experts, que podran convertir-se en instructors de donació d’òrgans dins de la seva institució universitària, a través d’un programa de formació en línia i també presencial.

El programa està dirigit pel professor associat de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UB i president de la Fundació DTI, Martí Manyalich.

La primera edició del curs s’ha celebrado en Barcelona, en la qual han participat una trentena d’experts de Filipines, Malàisia i Myanmar.

 

Font: lavanguardia.com

Notícia traduïda per l’AMTHC