Comença el procés de vacunació de la tercera dosi per a Trasplantats

 La Comissió de Salut Pública del Ministeri de Sanitat, d’acord amb les recomanacions de l’Agència Europea del Medicament (EMA), va aprovar l’administració de la 3a dosi addicional de la vacuna contra la Covid-19 a pacients en situació greu d’immunosupressió.

L’evidència científica ha provat una menor efectivitat de les vacunes en pacients immunodeprimits, ja sigui a través d’una inferior creació d’anticossos o d’una menor resposta immunitària cel·lular. D’altra banda, estudis publicats en els últims mesos, amb experiències en altres països, han demostrat que l’administració d’una 3a dosi en aquests pacients ajuda a incrementar aquesta immunitat contra el virus. En aquest sentit, una vegada aprovada per les autoritats sanitàries corresponents, el sistema sanitari ja està preparat per a posar en marxa de nou el procediment per a administrar aquesta dosi addicional a les persones immunodeprimides durant els pròxims dies.

El procés de vacunació dels pacients trasplantats a Catalunya serà amb l’administració de la dosi addicional de la vacuna, preferiblement del mateix tipus que l’administrada amb anterioritat (Pfizer o Moderna)

La OCATT ja s’ha posat a la disposició dels centres per a facilitar la identificació dels receptors, el control i el seguiment de l’estat vacunal.