Aquest projecte consisteix en una exposició fotogràfica basat en el concepte japonès de Kintsugi, amb l’objectiu de  donar un valor positiu a la cicatriu de las persones trasplantades. L’ha creat i ens l’ha cedit la FNETH i ha comptat amb la participació directa de persones associades nostres i de l’ath.cat, que l’ha portat a Catalunya.

El recorregut de l’exposició es va iniciar el 22 de març en el 17è Congrés de la Societat Catalana de Trasplantament, que es va celebrar a Barcelona. La presentació oficial de l’exposició fou en l’acte que va organitzar la nostra associació i l’OCATT en motiu del Dia del Trasplantament el 30 de març a CaixaForum Barcelona. Posteriorment ha seguit el seu recorregut durant els mesos d’abril i maig als Hospitals Clínic, Sant Pau, Vall d’Hebron, Bellvitge i Germans Trias i Pujol.

Els voluntaris de l’associació amb l’ajuda de les nostres administratives l’Anna i l’Inma han dut a terme els muntatges, desmuntatges i trasllats de l’exposició. A cada Hospital s’ha realitzat un acte de presentació amb la intervenció de representants institucionals i de l’ath.cat.

Volem agrair a tothom la seva col·laboració. Gràcies a tots ells, milers de persones han pogut veure les fotografies i copsar el valor no només de les cicatrius, sinó també dels trasplantaments i de les donacions. A partir d’ara l’exposició continuarà fent aquesta tasca de sensibilització seguint el seu recorregut per tot l’estat.

Videos cicatrices 2023