Montse Collado

Vicepresidenta de l’Associació de Malalts i Trasplantats Hepàtics de Catalunya i responsable de Voluntariat hospitalari i de suport emocional.

Què m’ha passat?

  • Has tingut una hepatitis fulminant i desprès de 9 dies en coma per salvar-te la vida hem hagut de fer-te  un trasplantament hepàtic.

Aquesta va ser la primera pregunta que vaig fer quan  vaig despertar a la meva nova vida.

Van sorgir moltes altres preguntes derivades de la incomprensió, de les pors, dels neguits…, però la que més m’amoïnava  era: “Quan de temps durarà aquest invent?”. La primera vegada que li vaig expressar al Dr. Figueras em va respondre que a Estats Units hi havia una persona que havia complert els 5 anys . Amb el pas del temps, la insistent pregunta continuava fent cabòries al meu cap i em van tornar a respondre: “  A Estats Units un pacient ja ha arribat als 10 anys”.

Aquesta era la fita que jo m’havia marcat  per veure als meus fills amb 15 i 17 anys. Creia que llavors ja podria  marxar en pau si m’arribava l’hora. Però quan aquests 10 anys s’apropaven per  mi, tenia clar que volia seguir gaudint d’aquella vida regalada  i vaig entendre que no podia estar pendent dels anys que anaven passant. El que havia de fer era aprendre a gaudir cada mati del dia que tenia pel davant.

Avui, tot mirant enrere, no puc més que sorprendre’m de tot el que he pogut fer amb aquests “anys regalats” per que no tant sols he vist  créixer als meus fills sinó que tinc la sort d’estar gaudint de la creixença dels meus nets .

Per tot plegat , no puc trobar paraules per expressar al meu donant i als seus familiars l’immens agraïment que sento davant el gest d’altruisme que varen fer quan la meva vida estava a punt d’acabar-se .  Però faig servir l’única que tenim a l’abast: GRÀCIES!!! ….i vaig escoltant  el seu ressò rebotant a les parets del dia a dia al llarg d’aquests  35 anys regalats.