Una campanya promou la donació d’òrgans a través de les joguines

Second Life Toys és una iniciativa impulsada pels japonesos Todo Kida i Akira Suzuki, dos creatius de l’agència Detsu, que permet arreglar peluixos a través de la donació de peces d’altres joguines. És a dir, han creat una xarxa de donació i trasplantament d’òrgans en joguines.

La taxa de donació d’òrgans al Japó és molt baixa, sobretot en la població infantil, i són necessàries aquest tipus de campanya per sensibilitzar a la societat sobre aquesta problemàtica. El impulsors afirmen que “la nostra esperança és que, a través d’aquesta pàgina web i d’aquesta iniciativa, es conscienciï de la importància de donar òrgans i que la gent contribueixi a que més vides puguin ser salvades”.

imatge_julia2

La gent pot enviar joguines, tant perquè siguin reparades com perquè serveixin per arreglar-ne d’altres. Un cop la joguina espatllada aconsegueix un “òrgan”, es retorna al seu propietari i aquest escriu una carta d’agraïment al donant. Els trasplantaments els duen a terme diversos artistes d’arreu del món i la iniciativa compta amb el suport de l’Associació de Trasplantament d’Òrgans Green Ribbon.