Josep Maria Martínez, president de l’AMTHC (Associació de Malalts i Trasplantats Hepàtics de Catalunya) participarà demà en el ‘Curs de Donació i Trasplantament en Infermeria’, organitzat per l’Hospital Clínic de Barcelona.

En aquest curs es tracten tots els temes des del punt de vista dels professionals de la infermeria que intervenen en els procediments de donació i trasplantament. Si bé aquest any, han incorporat una novetat: escoltar la veu del pacient. Per aquest motiu, el president de l’AMTHC ha estat convidat, per segon cop, a explicar com viu el pacient tot el procés del trasplantament (pre, durant i post).

“És important que la veu del pacient sigui cada dia més escoltada, així com generar espais de diàleg i de debat que contribueixin a la transformació necessària del sistema sanitari i la participació efectiva dels pacients”, afirma Martínez. “Millorar el sistema sanitari a través de l’experiència del pacient incentiva a oferir un servei més humà i és clau per a un sistema sanitari de qualitat”, afegeix.

El president de l’AMTHC impartirà la seva xerrada: ‘Visió d’un Pacient Trasplantat’ de 16:30h a 17:30h i en ella també destacarà el paper de les associacions de pacients, informant de la tasca que realitza l’Associació de Malalts i Trasplantats Hepàtics de Catalunya.

El curs és al Centre Esther Koplowitz (CEK), Auditori Esteve, planta altell (C/ Rosselló, 149-153, 08036 Barcelona).

Podeu descarregar el programa clicant aquí.

 

Font: AMTHC