EL 12 DE JUNY TORNA “EL BUS DE LA SANG, ÒRGANS I TEIXITS”

 

La jornada se celebra a Barcelona en dues localitzacions, la Rambla Badal i el Club Esportiu Mediterrani de 10 a 14 i de 16 a 20 h. Compta amb totes les mesures de seguretat COVID.

Pere Puig, el seu impulsor, és membre de la nostra Associació de Malalts i Trasplantats Hepàtics, com a trasplantat de fetge i també receptor de sang. A l’Associació estem implicats en l’organització i assistirem a la jornada juntament amb moltes altres entitats i associacions que promocionem les donacions.

 

La primera vegada que es va celebrar el Bus de la Sang, el 2019, s’hi van apropar més de 450 persones, de les quals, 152 van poder donar sang. També, 8 joves van entrar al registre de donants de moll d’os i 21 persones es va fer donants d’òrgans i teixits.

 

 

Una edició marcada per la pandèmia

 

Aquest any, recuperem el projecte que no vam poder celebrar el 2020 a causa del Sars-Cov-2.

Es tracta d’una iniciativa solidària que comptarà a tots els controls de seguretat contra la Covid-19. La jornada es trobarà perimetralment tancada amb accés gratuït. També, per venir a donar sang cal reservar hora a donarsang.gencat.cat/elbusdelasang

                                                                                           

 

Les entitats col·laboradores disposaran de punts informatius al llarg de Rambla Badal amb carretera de Sants. Trobarem a Pulseres Candela, l’Associació de Trasplantats Hepàtics, el Club de la Cremallera, la Fundació Carreras, ALCER, ADER, AIRE, En tus zapatos, AssCat, l’Associació Anita, la federació de donants de sang i Creu Roja. També cobrirà la jornada Sants 3 Ràdio

 

El bus de la sang, òrgans i teixits, d’un somni a un projecte

 

El Pere Puig, impulsor de la jornada “El Bus de la Sang, Òrgans i Teixits” és un veí de Sants molt involucrat amb el Banc de Sang i els projectes solidaris. Ell, trasplantat hepàtic, vol agrair a totes les persones implicades en la seva recuperació, des dels donants fins als professionals que el van assistir, passant per la seva família i els companys.

Aquí pots veure la seva història