CURS DE FORMACIÓ– OCATT/BANC DE SANG

CURS DE FORMACIÓ SOBRE ASPECTES BÀSICS DE L’ÀMBIT DE LA DONACIÓ I EL TRASPLANTAMENT – OCATT/BANC DE SANG

27 i 28 d’abril – 2021

Aquest curs realitzat en línia l’han efectuat 5 dels membres de l’Associació que habitualment fan xerrades sobre donació i trasplantament a instituts de diferents llocs. Sumen una experiència acumulada de més de 50 xerrades que al llarg del temps s’han anat adaptant fins a l’actual, que posa el focus en les diferents donacions (òrgans, sang, teixits i medul·la òssia). La xerrada actual s’ha pactat amb l’OCATT i el Banc de Sang a partir de la nostra visió, per poder fer-la extensiva a altres associacions de malalts trasplantats i entitats que la vulguin dur a terme.

En aquest extens curs s’ha rebut informació sobre tots el temes que abasta la xerrada. Ha comptat amb la participació de més de 50 persones i l’han impartit professionals de reconeguda vàlua. El curs s’emmarca en el projecte de l’OCATT i el Banc de Sang anomenat “Altaveus de vida”, per aconseguir un voluntariat propi que pugui participar en tota mena d’actes sensibilització de la donació.

D’aquest curs se n’editarà una guia, així com també es contempla la realització de noves edicions i alguna trobada d’associacions per facilitar l’intercanvi d’experiències. Al final s’ha fet èmfasi de la necessitat de formació en aspectes comunicatius perquè les xerrades esdevinguin participatives i amenes.