Acte “Converses de vida, experiències singulars”, organitzat per l’OCATT

Acte en directe des de l’Hospital del Mar la tarda del dia 24. Ha sigut una tertúlia amb la participació de Marta, trasplantada cardíaca del Club de la Cremallera, Irene, jove sòcia de la nostra Associació i trasplantada de fetge. , el soci d’ALCER Xavier, trasplantat renal de donant familiar i Maria d’AIRE i trasplantada per segona vegada de pulmó. Ha moderat la tertúlia la Dra. Marta Crespo, cap de secció de trasplantaments de l’hospital de Mar.

S’ha establert un diàleg molt positiu i emotiu entre els participants, que han explicat la seves experiències i vivències entorn els seus trasplantaments. Tant abans com després, amb les pors i preocupacions prèvies, com va ser el moment que els van avisar de l’hospital que tenien un òrgan per elles. També tothom ha explicat  els reptes personals de cara al futur. S’ha fet esment de l’ajuda que suposen les associacions i els seus voluntaris quan algú està passant el tràngol del trasplantament. S’ha parlat de la vacunació de la COVID-19 que han rebut a Catalunya els trasplantats, cosa que encara no ha succeït en altres comunitats.

Tothom té un agraïment molt gran als donants i les seves famílies i han estat d’acord en valorar i agrair el treball dels professionals sanitaris i de l’Organització Catalana de Trasplantaments. Gràcies a tots ells estem en una situació privilegiada.

Vídeo de l’acte