El 19 de març es va aprovar una moció a la Diputació per dur a terme iniciatives de sensibilització al respecte.

La Diputació de Màlaga va aprovar en el ple una moció institucional per promoure la donació d’òrgans a través de campanyes de sensibilització en els municipis de la província juntament amb la Coordinació de Trasplantaments de Màlaga.

Igualment, es va proposar als ajuntaments dedicar un espai públic per difondre i reconèixer la tasca de les persones donants retolant espais públics amb el nom de “Fes-te donant d’òrgans i teixits. Multiplica el valor de la teva vida”, juntament amb el telèfon gratuït 900 400 034.

Per això, la institució provincial, que instal·larà rètols en diverses dependències de la Diputació, facilitarà als ajuntaments les plaques per a la seva col·locació en carrers, places, rotondes, glorietes o parcs. Igualment, a través de la Coordinació de Trasplantaments, s’ubicaran en hospitals i centres sanitaris.

Tots els grups polítics representats a la Diputació de Màlaga secunden aquesta iniciativa, amb la qual es pretén que segueixi augmentant el nombre de donants per a què s’incrementi la xifra de trasplantaments d’òrgans i teixits.

Així ho va manifestar el vicepresident de la Diputació i responsable de l’àrea de Serveis a la Ciutadania, Jacobo Florido, que va presentar la moció institucional juntament amb el coordinador sectorial de trasplantaments de Màlaga, Almeria, Ceuta i Melilla, Domingo Daga.

Florido va explicar que l’objectiu de la moció és “retre homenatge a les persones de cada poble que amb la seva solidaritat, a través de donacions d’òrgans i de sang, ajuden a salvar vides i educar fomentant valors socials que consciencien a tota la ciutadania sobre la importància de les donacions”.

La iniciativa és fruit de la força i l’entusiasme de les associacions de persones trasplantades, de les associacions de pacients i dels professionals sanitaris, segons es recull en la moció institucional.

 

Font: laopiniondemalaga.es

Notícia traduïda per l’AMTHC