Un estudi liderat per la investigadora del CIBER de Malalties Hepàtiques i Digestives (CIBEREHD) a la Fundació Mútua Terrassa, Yamile Zabana, pertanyent al grup dirigit per Maria Esteve, ha avaluat els de risc i mortalitat relacionada amb la infecció en pacients amb malaltia inflamatòria intestinal.

La investigació, publicada al Journal of Crohns Colitis, i en la qual han participat set hospitals espanyols, ha inclòs una població de gairebé 7.000 pacients, observant-se així una infecció rellevant en un 5% dels quals van rebre tractament amb immunosupressors i biològics.

La immunosupressió terapèutica és probablement el factor de risc més important de patir infeccions rellevants, sobretot les degudes a gèrmens oportunistes (majoritàriament herpes zòster i tuberculosi). En aquest sentit, a judici dels experts, es posa en evidència que les recomanacions profilàctiques actuals no prevenen totes les infeccions rellevants, en particular la tuberculosi latent.

En la investigació han participat dos centres més del CIBER (el grup d’Eugeni Domènech de l’Hospital Germans Trias i Pujol i de Xavier Calvet de la Corporació Sanitària Parc Taulí i un grup clínic vinculat liderat per la Dra. Belén Beltrán a l’Hospital La Fe de València.

 

Font: infosalus.com

Notícia traduïda per l’AMTHC