Alumnes de l’Escola Súnion realitzen amb èxit una iniciativa solidària per fomentar la donació d’òrgans.

allargalavida1

Dimecres 4 de maig la Sala Apolo de la ciutat comtal acollia la presentació d’aquest projecte sorgit a les aules d’una escola, i precisament amb l’estrena de l’anunci que televisiu que acompanya la campanya s’ha donat el tret de sortida a tot plegat. Un professor de l’escola Súnion de Barcelona va encomanar als seus alumnes de 4t d’ESO un treball emmarcat dins l’assignatura “Serveis Comunitaris”. Van triar el de lacampanya de coneixement i conscienciació sobre el tema dels trasplantaments de teixits i òrgans, i es van convertir temporalment en “treballadors” d’una agència de publicitat inventada que tenia com a client l’OCATT (l’Organització Catalana de Trasplantaments).

Els més de 130 nois i noies es van dividir en grups per organitzar actes, conferències divulgatives, cartells, vídeos amb testimonis, accions al carrer, la producció d’un anunci promocional, i també l’esdeveniment estrella: un concert amb artistes de renom a la Sala Apolo. “Allarga la vida” no es va quedar en un simple treball d’escola, la representant de l’OCATT Rosa Vallés va recordar que: “el tema és molt seriós, i no és habitual que el porti gent tan jove. I dic que és un tema molt seriós perquè es tracta de salvar vides”. La utilizació del hashtag #allargalavida a les xarxes socials, y el contacte amb artistes coneguts, han servit per ajudar a donar una forta embranzida a la iniciativa i a propulsar-la perquè arribi ben lluny.

Seran una trentena d’artistes com Sopa de Cabra, La Pegatina, Els Catarres, Brams, Oques Grasses o Blaumut els que participaran dimarts dia 24 de maig a les 19:30 al concert benèfic de Sala Apolo. Serà l’excusa també per posar un final a la campanya laboriosa d’aquests joves, gràcies també al recolzament que han tingut de la Conselleria de Salut i l’OCATT, entitat que depèn de la Generalitat. Les entrades es posen a la venda dimecres 11 de maig a les 11:00 del matí. El preu de 3 € és simbòlic, i caldrà adjuntar el carnet de donant, gratuït i amb el que quedes compromès a la donació d’òrgans.

Comments are closed