2- ACTIVITATS DE SENSIBILITZACIÓ I PROMOCIÓ DE LA DONACIÓ D’ÒRGANS I TEIXITS

JORNADA “FES-TE DONAN”T A LA FINAL DE LA COPA CATALUNYA ( 31 de març)

 

L’ATHC va participar a la Jornada “Fes-te donant” organitzada per la Organització Catalana de Trasplantaments i Teixits que es va celebrar el 31 de març en el Camp de la Nova Creu Alta de Sabadell, a la Final de la Copa Catalunya de futbol. D’aquesta manera vàrem mostrar el nostre compromís amb la sensibilització ciutadana repartint més de 4000 tríptics del “Fes que el mecanisme de la vida no s’aturi mai” i donant informació a les portes del camp.

 

CAMPANYA  #allargalavida (1 al 31 de maig)

L’ATHC ha participat en la campanya iniciada per la Organització Catalana de Trasplantaments i teixits i  impulsada pels alumnes de 4t d’ESO de l’Escola Súnion, per conscienciar de la necessitat de fer-se donant d’òrgans i teixits per allargar i salvar vides. La campanya #allargalavida s’ha estès a les xarxes socials, i va comptar amb diverses accions de carrer, conferències divulgatives, un espot promocional, cartells i microcàpsules testimonials i un acte de cloenda. En les microcàpsules testimonials, l’ATHC va participar amb 5 testimonis i finalment el testimoni de Josep Maria Martínez, president de la nostra entitat, va ser una de les microcàpsules promocionals escollides.

link vídeo:  https://www.youtube.com/watch?v=lJGRm1g_CPU

L’acte de cloenda va ser un concert solidari el 24 de maig amb l’assistència de 1200 persones, i on van participar grups musicals catalans de gènere i generacions diferents com a símbol de la unió dels dos protagonistes principals, el  donant i el receptor.

 

 

DIA DEL DONANT  (1 de juny)

 

L’1 de juny, amb motiu del Dia Nacional del Donant d’òrgans i teixits,  l’ATHC posa taules informatives en diferents hospitals d’arreu de Catalunya per donar informació sobre la la importància social de la donació d’òrgans a la ciutadania. Per això vàrem comptar amb la col.laboració de voluntaris trasplantats hepàtics, els qui agraïts i plenament convençuts de que la donació d’òrgans els ha brindat una segona oportunitat, van estar encantats d’informar a tot aquella persona que s’acostava a la taula per fer preguntes i resoldre dubtes. Són testimoni viu de que el final d’una història pot ser el principi de moltes altres.

 Les dades més significatives són:

 • Taules informatives en els hospitals:

 

 • Hospital Vall d’Hebron de Barcelona
 • Hospital Clínic de Barcelona
 • Hospital Bellvitge de L’Hospitalet de LLobregat
 • Hospital Joan XXII de Tarragona
 • Hospital Josep Trueta de Girona
 • Hospital Arnau de Vilanova de Lleida
 • Hospital Verge de la Cinta de Tortosa
 • Hospital Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona
 • Hospital Pius de Valls
 • Hospital de Mataró

 

 • Total voluntaris: 28 voluntaris de l’ATHC

 

 • Total nous donants a les taules: 359 persones s’han fet donant d’òrgans i teixits a les taules informatives

                                                       

PRESENTACIÓ SOLIDÀRIA PER LA DONACIÓ D’ÒRGANS I TEIXITS DE TOTS ELS EQUIPS DEL PUEBLO NUEVO 2002 C.F. (12 d’octubre)

Per primera vegada a Espanya, una Associació de Trasplantats esponsoritza a 17 equips d’un mateix club de fútbol, per promoure la donació d’òrgans i teixits. Es va celebrar una jornada solidària i festiva amb una presentació de tots els equips amb samarretes amb el lema de l’ATHC, DONAR VIDA.  Van haver-hi activitats com grups de dansa, paellada popular, sorteig de regals, i taules informatives sobre la donació d’òrgans i teixits als assistents. Vàrem comptar amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa, de la AAVV de Poble Nou, del Pueblo Nuevo 2002 CF i de col.laboradors tant d’empreses i de particulars, que varen fer possible l’éxit de la jornada.

 

Assistents: 500 persones.

També van assistir les autoritats de la ciutat ( Sr Jordi Ballart, Alcalde- Sr Daniel Nart, Regidor d’esports- Sra Maruja Rambla, Regidora de salut  i d’altres), la AAVV Poble Nou (Sra Carmen Martínez, Presidenta), la Junta Directiva del Pueblo Nuevo 2002 CF  i d’altres persones representatives del teixit social de la ciutat

 

                                       

     

CREACIÓ DEL LEMA DE L’ATHC. SAMARRETES PER PROMOURE LA DONACIÓ D’ÒRGANS I TEIXITS             (11 d’octubre)

Amb motiu de les diferents activitats que s’havien de realitzar durant l’any, es va decidir de crear un nou lema que identifiqués a la nostra Associació i a la vegada ajudés en el nostre objectiu de promoure la donació d’òrgans i teixits (DONAR VIDA).  Es van fer samarretes per donar més difusió entre la ciutadania.

                                    

 

 

GRACIES DONANTS 

Novament  gràcies a la generositat dels donants i les seves famílies, Catalunya és líder en trasplantaments, concretament 1015, i és el primer any que és traspassa la xifra del miler.

Però no és líder en donacions. Així que hem de continuar treballant perquè encara queden 1301 persones en llista d’espera.

 • Ronyó: 1057 persones
 • Fetge:   157 persones
 • Cor:    33 persones
 • Pulmó:    44 persones
 • Pàncrees: 9 persones
 • Intestí: 1 persona

 

Seguim treballant en que la llista d’espera sigui 0. Queda molt de camí per recórrer….