Sota el lema “La música dona vida”, al voltant de 400 persones van donar suport a la primera edició del festival solidari celebrat a la sala Apolo de Barcelona el passat dia 21 de juny.

Organitzat per l’Associació de Malalts i Trasplantats Hepàtics en col·laboració amb el Banc de Sang i l’Organització Catalana de Trasplantaments, el festival SONG VIDA neix amb l’objectiu de recaptar fons per finançar els tres pisos d’acollida de l’associació. En aquesta primera edició, gràcies a les més de 400 entrades venudes, s’ha aconseguit recaptar 4136 euros que es destinaran a aquesta finalitat.

 

Diversos minuts passaven de les set de la tarda quan el mestre de cerimònies Rude Teo, promotor de festes com la New Level i component del col·lectiu de djs de música reggae Luv Messenger, s’obria pas en un escenari amb els llums encesos en els tons blau i groc, característics del festival. El primer grup a trencar el gel a l’escenari després de l’escalfament de Rude Teo va ser la recent estrenada formació de reggae-dub anomenada Dem. Vint minuts de temes propis de les mans d’aquests sis músics van ser la millor manera per obrir una primera edició d’un festival en què el públic que entrava encara es trobava tímid en la seva presència. I, després del ple de la banda a l’escenari d’una sala gran com és la de l’Apolo, va arribar el torn d’un solitari Guiu Cortés, que amb la seva experiència va aconseguir ficar-se el públic a la butxaca des del primer tema. Seguidament, va enllaçar les seves primeres cançons amb un tema que va cantar a mitges amb Sandra Bautista, per donar pas a la màgia de la veu i la guitarra de la cantautora.

 

Mentre entre bastidors es cronometraven les actuacions i s’avisava els músics perquè sortissin a actuar, el festival caminava a la mesura que el públic s’anava animant. Lauren Nine va aconseguir atreure la gent cap a les primeres files per començar a sentir la seva calor. I Julieta es va encarregar de captar l’atenció del públic més jove. A continuació, el Senyor Oca va sortir a l’escenari llest per posar el públic a ballar al ritme de les seves rimes i el seu drum n’bass. I van ballar. Després, Rude Teo els va llançar samarretes i, ja amb un públic entregat a la causa, conscienciat i entretingut, van rebre Chalart58 i Matah amb els braços oberts i les oïdes llestes per escoltar una cosa tan característica com és el seu dub. I després d’ells, Ladilla Rusa amb el seu electro-trash, que van aconseguir portar la festa de la donació al moment més àlgid de la nit. Per acabar el festival de la mà de Pirat’s Sound Sistema amb un públic entregat a la música, a la donació, i a la vida.

 

A divertir-se al SONG VIDA també van acudir membres d’altres associacions de pacients com la FNETH, ANINATH, El Bus de la Sang, Aire i el Club de la Cremallera, consolidant així la germanor i el suport entre projectes solidaris