1er Congrés d’Entitats de L’Hospitalet

1er Congrés d’Entitats de L’Hospitalet

El próximo viernes día 17 de noviembre la AMTHC participará en el “1er Congrés d’Entitats de L’Hospitalet”.

 

1er Congrés d’Entitats de L’Hospitalet

Fruït de la iniciativa i dels treballs realitzats en la Taula Sectorial de Drets de la Ciutadania i Cohesió Social del Consell de Ciutat de L’Hospitalet, el proper dissabte 17 de Novembre, de 9.00h a 14.00h, se celebrarà el 1er Congrés d’Entitats de L’Hospitalet .

Aquest 1r Congrés pretén esdevenir un espai de treball per a construir ciutat, tal i com el seu lema incorpora, essent ‘el valor de les associacions davant una ciutat que mira el futur el fil conductor dels àmbits i eixos de treball, posant les entitats i el seu dia a dia al centre del debat. De fet, en certa mesura, l’elaboració d’aquestes línies de treball estan relacionades amb com es construeix ciutat des de l’associacionisme i quins són els reptes de futur vinculats.

Així mateix aquest 1r Congrés també té com a objectius: 

  1. Visibilitzar la dimensió i el valor social del sector associatiu de L’Hospitalet
  2. Afavorir un espai de trobada i reflexió per compartir eines, relacions i experiències entre les entitats de la ciutat
  3. Impulsar la construcció conjunta i compartida del futur de l’associacionisme de la ciutat

La realització del 1er Congrés d’Entitats és una oportunitat per a donar visibilitat al ric teixit social i civil que conforma la ciutat, de fer palesa la importància dels seus valors  i  poder reflexionar vers els principals trets, reptes i oportunitats de l’àmbit associatiu amb els seus protagonistes. 

El congrés tindrà una primera part amb una Taula Rodona amb la participació de 3 ponents:

  • Na Merche García Villatoro, Síndica de Greuges de L’Hospitalet, que ens parlarà sobre com les entitats construeixen ciutat,
  • En Miky Aragón, director del Consell d’Associacions de Barcelona, que ens parlarà sobre el treball en xarxa de les entitats.
  • En Joan Gallego, portaveu de la Coordinadora d’AMPAs de Collblanc-la Torrassa, que ens parlarà sobre de les noves formes de participació a la ciutat.

Posteriorment, s’habilitarà un espai per a l’intercanvi d’experiències, que tindrà 4 eixos:

  1. Els reptes de finançament i sostenibilitat del sector associatiu
  2. Les entitats per dins (valors, ètica i participació interna)
  3. La Base Social
  4. Comunicació i TIC             

Comments are closed