1er Congrés d’Entitats de L’Hospitalet .Conclusions

1er Congrés d’Entitats de L’Hospitalet .Conclusions

Aquest 1r Congrés pretén esdevenir un espai de treball per a construir ciutat, tal i com el seu lema incorpora, essent ‘el valor de les associacions davant una ciutat que mira el futur el fil conductor dels àmbits i eixos de treball, posant les entitats i el seu dia a dia al centre del debat. De fet, en certa mesura, l’elaboració d’aquestes línies de treball estan relacionades amb com es construeix ciutat des de l’associacionisme i quins són els reptes de futur vinculats.

Així mateix aquest 1r Congrés també té com a objectius: 

  1. Visibilitzar la dimensió i el valor social del sector associatiu de L’Hospitalet
  2. Afavorir un espai de trobada i reflexió per compartir eines, relacions i experiències entre les entitats de la ciutat
  3. Impulsar la construcció conjunta i compartida del futur de l’associacionisme de la ciutat

La realització del 1er Congrés d’Entitats és una oportunitat per a donar visibilitat al ric teixit social i civil que conforma la ciutat, de fer palesa la importància dels seus valors  i  poder reflexionar vers els principals trets, reptes i oportunitats de l’àmbit associatiu amb els seus protagonistes. 

El congrés tindrà una primera part amb una Taula Rodona amb la participació de 3 ponents:

  • Na Merche García Villatoro, Síndica de Greuges de L’Hospitalet, que ens parlarà sobre com les entitats construeixen ciutat,
  • En Miky Aragón, director del Consell d’Associacions de Barcelona, que ens parlarà sobre el treball en xarxa de les entitats.
  • En Joan Gallego, portaveu de la Coordinadora d’AMPAs de Collblanc-la Torrassa, que ens parlarà sobre de les noves formes de participació a la ciutat.

Posteriorment, s’habilitarà un espai per a l’intercanvi d’experiències, que tindrà 4 eixos:

  1. Els reptes de finançament i sostenibilitat del sector associatiu
  2. Les entitats per dins (valors, ètica i participació interna)
  3. La Base Social
  4. Comunicació i TIC             

1R_CONGRES_CONCLUSIONS

 

Comments are closed