La FOE promou una exposició fotogràfica sobre la donació d’òrgans.

L’art és també un mitjà de conscienciació. Això és el que passa aquests dies al Centre Cultural de la Fundació Caja Rural del Sud. Es tracta de l’exposició de l’infermer de l’Hospital Juan Ramón Jiménez, Francisco Fernández amb la qual, a través de 42 instantànies, es fa un seguiment de tot el procés de la donació d’òrgans. En el cas de Fernández, s’uneix la seva faceta com a professional, ja que és infermer de la UCI, amb la del fotògraf que ha mimat un treball que ja està sent elogiat dins i fora de les nostres fronteres.

L’exposició està organitzada per la Federació Onubense d’Empresaris (FOE) i com va recordar el seu president, José Luis García-Palacios, és un mitjà per transmetre a la societat, la importància que té la donació d’òrgans per salvar vides. La inauguració de la mostra ha comptat amb la presència a més, dels gerents dels hospitals Juan Ramón Jiménez i Infanta Elena, José Luis Bonilla i Paloma Hergueta mentre que, en nom de la Coordinadora de Trasplantaments de Huelva, Francisca Cabeza va pronunciar la conferència ‘Donació d’òrgans i teixits: Font de vida i esperança’, a més del testimoni personal de Manuela Rey Márquez.

García-Palacios va recordar que aquesta iniciativa s’emmarca en el conveni que el Juan Ramón Jiménez manté amb la FOE pel que “es creen sinèrgies socials i econòmiques entre professionals de l’empresariat de la FOE i els 3.000 que realitzen la seva tasca en l’hospital, sabent aquests que aquí poden trobar tots els béns i serveis que necessiten”. La FOE es compromet d’aquesta manera en la responsabilitat social, una tasca en la qual es ve involucrant amb diferents accions en els últims anys en una clara aposta per complir amb una funció bàsica amb la qual contribuir a millorar les condicions de l’entorn econòmic, social i ambiental en el qual es desenvolupa. En concret, en aquesta ocasió es fa una trucada a la sensibilització sobre la donació d’òrgans.

En la seva intervenció en l’acte d’apertura, García-Palacios va recordar que l’índex de donacions a Huelva és del 72,5 per milió d’habitants de manera que “ja s’ha assolit la xifra que estava prevista pel 2022”. “Amb la donació produïm un mirable terrenal que exposa el millor de nosaltres mateixos”. Tant José Luis Bonilla com Paloma Hergueta van subratllar la importància de la generositat que ha d’acompanyar a un acte com el de la donació així com la transcendència de visualitzar-la davant de la societat. Hergueta va afegir en aquest tema “l’hospital ofereix a l’Organització Nacional de Trasplantaments, les seves instal·lacions i personal per a què es pugui realitzar aquest procediment”.

En la seva dissertació, Francisca Cabrza va mostrar el seu agraïment als familiars que en moments tan complicats, mostren un enorme gest de generositat. Així mateix, va remarcar que els trasplantaments no només es centren en els òrgans sinó també en els teixits com poden ser les còrnies o teixit ossi que així mateix salva vides. Espanya segueix sent el líder mundial en donació d’òrgans i teixits mentre que les dades que ofereix Huelva són tan positius que provoquen que la mitjana andalusa sigui major gràcies a la que mostra l’onubense.

 

Font: huelvainformacion.es

Notícia traduïda per l’AMTHC