Trasplantaments fecals, l’últim per tractar malalties intestinals cròniques

Els trasplantaments de la microbiota fecal poden ser útils pels tractaments de malalties intestinals cròniques com la colitis ulcerosa, segons un estudi publicat a Austràlia.

En l’estudi de la Universitat d’Adelaida van participar 73 pacients amb colitis ulcerosa, una malaltia inflamatòria que afecta el revestiment de l’intestí gruixut (colon) o el recte, als quals es va trasplantar la microbiota fecal de donants.

El trasplantament de la microbiota, que havia estat processada anaeròbicament o les seves pròpies deposicions com placebo, es va fer mitjançant colonoscòpia seguida de dos ènemes, segons el comunicat de la Universitat d’Adelaida.

“La diferència més important en aquesta prova en comparació amb estudis anteriors és l’ús d’anaeròbics (sense oxigen) pel processament de femta”, va explicar el gastroenteròleg Sam Costello, líder d’aquest estudi publicat a la revista científica Journal of the American Medical Association.

L’expert va explicar que “molts bacteris intestinals moren amb l’exposició a l’oxigen i sabem que amb el procediment anaeròbic de femta, una gran quantitat de bacteris donants sobreviuen per a què puguin administrar-se al pacient”.

 

Font: elperiodico.com

Notícia traduïda per l’AMTHC

Comments are closed