El festival solidari SONG VIDA arriba a la sala Apolo de Barcelona

El proper 21 de juny celebrem a la sala Apolo la Primera Edició del SONG VIDA, el festival més solidari de la temporada.

 

El festival solidari SONG VIDA neix per sensibilitzar els joves sobre la importància de la donació. Es celebrarà el proper dia 21 de juny, a partir de les 19 h., a la sala Apolo de Barcelona. L’esdeveniment sense ànim de lucre, organitzat per l’Associació de Malalts i Trasplantats Hepàtics de Catalunya (ath.cat), amb la col·laboració del Banc de Sang i Teixits de Catalunya i l’Organització Catalana de Trasplantaments, tindrà com a objectiu la recaptació de fons per al projecte de pisos d’acollida de l’ath.cat.

Amb el SONG VIDA portarem el missatge de la donació d’òrgans, sang i teixits on passen més temps els joves: l’oci, en aquest cas la música, indica Josep Maria, president de l’ath.cat. L’objectiu és promoure el missatge de la donació a través de la música i, sobretot, de la implicació en aquest projecte solidari de músics de l’escena catalana com el 🎶 Senyor Oca, Chalart58 & Matah, Guiu Cortés, Ladilla Rusa, Pirat’s Sound Sistema, Lauren Nine, D E M, Julieta, Sandra Bautista, Luv Messenger, Rudeteo  Aquesta festa dedicada a la donació estarà conduïda pel mestre de cerimònies Rude Teo, un dels creadors del col·lectiu de Luv Messenger, que seran els encarregats d’escalfar els motors de la cita del pròxim 21 de juny.

A final del 2021, i malgrat la recuperació de xifres en operacions de trasplantament després del confinament, a Catalunya 1218 persones seguien a l’espera de trobar un donant per poder sobreviure. Les llistes d’espera per rebre un òrgan són llargues i les persones malaltes pendents de rebre’l resten amb esperança, però a Catalunya un 24% de les famílies encara diuen no a la donació.

“Als voluntaris de les associacions de pacients trasplantats ens semblen xifres desoladores, per això, no deixem de pensar en eines i estratègies de comunicació que facin arribar el missatge de la necessitat de la donació i el benefici que comporta per a la societat”, assegura Silvia S.Rubio, coordinadora del projecte SONG VIDA i voluntària de l’Associació de Malalts i Trasplantats Hepàtics de Catalunya.

El mateix passa amb les donacions de sang. Cada dia Catalunya necessita rebre una mitjana de 1000 donacions de sang per poder atendre les necessitats de sang, plaquetes i plasma dels hospitals de tot Catalunya, però pocs dies es compleixen les expectatives.

SONG VIDA celebra la seva primera edició el 2022 amb l’objectiu de convertir-se en la cita anual per a la conscienciació i sensibilització de la gent jove en la donació d’òrgans, sang, teixits i mèdul·la òssia.

Les entrades es poden aconseguir a través de la plataforma Entrapolis,

https://www.entrapolis.com/entradas/song-vida-festival

Si no pots venir, solidaritza’t amb entrades de fila 0:

https://www.ath.cat/tienda-solidaria/eventos-solidarios/entradas-fila-0-song-vida/