Sanlúcar acollirà la IX edició dels Jocs Nacionals de Trasplantats, que tindran lloc del 27 d’abril a l’1 de maig del 2019.

Aquesta novena edició va ser presentada a l’Ajuntament per l’alcalde, Víctor Mora, el diputat d’Esports, Jaime Armario, el president de l’Associació Nacional d’Esports i Trasplantaments, José Luis Maury Fernández, i el coordinador provincial de trasplantaments, Antonio Gordillo.

Els Jocs Nacionals de Trasplantats neixen amb l’objectiu de difondre i promocionar la donació d’òrgans, sang, teixits i medul·la a través de la pràctica esportiva i l’exemple dels esportistes trasplantats i en diàlisi, per donar a conèixer els beneficis de l’activitat física, tant per a persones amb salut, com per a les persones trasplantades, en diàlisi o en llista d’espera per a ser trasplantada.

L’alcalde ha explicat que aquesta trobada es celebra a Sanlúcar amb motiu del V Centenari de la Primera Volta al Món, i que un dels impulsors de la celebració a la ciutat d’aquesta trobada ha estat Eduardo Rangel, president de la Fundació Donant Vides, que té com a objectiu promoure la donació realitzant iniciatives esportives. Aquest activitat esportiva es sumaria a totes les activitats culturals, científiques i de difusió del V Centenari de la Circumnavegació, entre les quals es troba la sortida de la Volta Ciclista a Andalusia, que partirà de la ciutat el 20 de febrer.

“Tot està preparat per a què els jocs siguin un èxit”, va afirmar Víctor Mora.

El diputat d’Esports va destacar l’important missatge que es trasllada a la societat sobre els trasplantaments i el suport que la Diputació presta tant a l’Ajuntament com als organitzadors per a celebrar aquesta trobada.

Antonio Gordillo també va destacar la importància d’aquesta trobada esportiva per mostrar la qualitat de vida de les persones trasplantades i per fer veure a aquells que els esperen que existeix una esperança de vida.

El president d’Esports i Trasplantaments, finalment, va agrair a l’alcalde la bona disposició, i a Eduardo Rangel la seva iniciativa, i va avançar que entre els prop de 150 participants ha estat molt ben acollida l’elecció de Sanlúcar, les instal·lacions i els allotjaments. “Aquests jocs seran un mirall per a què les persones que estan a l’espera i pels recent trasplantats, i què millor que fer-ho amb la pràctica esportiva”.

Els jocs es desenvoluparan en les modalitats d’atletisme, petanca, bàdminton, tenis i tenis de taula, pàdel, bitlles, natació, ciclisme, carrera minimarató, dards i golf.

Totes les proves comptaran amb el degut suport sanitari d’una ambulància amb SVA/SVB, en funció de l’activitat que es dugui a terme i el risc que comporti aquesta activitat.

 

Font: andaluciainformacion.es

Notícia traduïda per l’AMTHC