Professionals sanitaris de l’Hospital de Salamanca treballen en la posta en marxa de nova atenció ambulatòria per a pacients que hagin rebut un trasplantament hematològic, una iniciativa que pretenen que sigui una realitat el 2019.

Segons ha apuntat la cap de la Unitat de Trasplantaments, Dolores Caballero, aquest projecte seria viable amb la incorporació de dos professionals d’infermeria, que serien els encarregats d’apropar-se a les vivendes condicionades, com la que va rebre l’Associació Ascol, per realitzar un seguiment de constants i altres necessitats, que podrien ser controlades també per altres experts i facultatius des de l’hospital.

D’aquesta forma, tal i com va explicar, acompanyada pel cap del servei d’Hematologia, Marcos González, es millorarien els resultats actuals amb ingrés en planta de l’hospital, doncs pujaria la qualitat de vida del pacient i es reduirien les complicacions infeccioses.

Aquesta sistema, que també permetria “abaratir costos”, ja és una realitat en altres hospitals del país com el Clínic de Barcelona, ha apuntat Dolores Caballero durant el lliurament d’una vivenda de titularitat municipal a l’Associació Ascol a Salamanca.

Precisament, en referència a aquest immoble, la cap de la Unitat de Trasplantaments ha explicat que es tracta d’una casa idònia per aquests trasplantaments ambulatoris, doncs està “al costat de l’hospital”, el que permetria un ràpid trasllat, i compta amb diverses habitacions per a l’estada temporal del pacient i de familiars.

 

Font: 20minutos.es

Notícia traduïda per l’AMTHC