Diversos metges dels Estats Units han aconseguit realitzar un trasplantament de ronyó entre dos pacients vius amb VIH. La fita va tenir lloc el passat 25 de març, quan un equip multidisciplinari de l’Hospital Johns Hopkins Medicine van aconseguir realitzar un trasplantament entre dos pacients vius diagnosticats amb VIH.

Aquesta iniciativa va sorgir fa 10 anys quan, un dels promotors del centre, va decidir prendre acció a l’estar cansat de veure morir a persones amb VIH que estaven a la llista d’espera per a trasplantaments. El 2016 investigadors del centre van decidir practicar el primer trasplantament de fetge entre persones amb VIH al món. Aquest cop va ser entre un donant mort i un beneficiari que va preferir mantenir-se en l’anonimat.

Però aquest cop la història va ser diferent: Nidia Martínez, una consultora de salut pública de 35 anys, que des dels vuit és portadora VIH, es va convertir en la primera nord-americana viva amb la seva condició que dóna un ronyó a un pacient anònim, també amb VIH.

La de Martínez ha estat una història molt mediàtica: ella mateixa va explicar en un article publicat a la revista mèdica Positively Aware el seu interès per donar i com un capítol de la popular sèrie ‘Anatomia de Grey’, centrat en un trasplantament de ronyó entre pacients amb VIH després d’aprovar-se la llei HOPE, li va donar l’empenta final.

 

Font: cordobabuenasnoticias.com

Notícia traduïda per l’AMTHC