PROPER 11 DE JUNY: EL BUS DE LA SANG, ÒRGANS I TEIXITS

Aquest mes de juny se celebrarà la quarta edició de “El Bus de la sang , òrgans i teixits”, una festa de la donació que tindrà lloc  com és habitual al barri de Sants de  Barcelona el proper dissabte 11 de juny. Aquesta festa de la vida, en la qual participa la gran majoria de les associacions de malats i trasplantats de Catalunya amb altres iniciatives del món de la salut, té  com a finalitat primera el foment de la donació, en el sentit més ampli del terme: compartir vida.

En la darrera jornada vam tenir una gran participació de gent aconseguint  la xifra rècord de 169 donacions de sang, on 18 persones es van fer donants de medul·la òssia i 50 persones es van fer donants d’òrgans. La il·lusió de millorar els resultats és l’objectiu que ens guia.

Hi participarà el Banc de Sang i Teixits, que aportarà els recursos necessaris per poder  fer al voltant de 200 donacions de sang, a més a més d’afavorir amb la Fundació Carreras la possibilitat de fer-se donant de medul·la òssia. Cal recordar que es necessiten unes 1200 donacions de sang diàries perquè el sistema sanitari català funcioni correctament cada dia.

El Departament de Salut estarà representat per l’Organització Catalana de Trasplantaments, que col·laborarà activament en la difusió del missatge de la necessitat de donar. Tot i que el gruix del testimoni, de les vivències  i de les històries que compartirem amb els centenars de persones que vindran, sorgirà de la quinzena d’associacions que ens acompanyaran. 

L’organització d’aquest acte, s’inclou en el Programa de sensibilització de la donació que l’ath.cat fa prioritàriament a les escoles de Catalunya, on el  missatge central és la necessitat de les donacions per compartir i regalar una segona oportunitat de vida a les 1200 persones que estan en llista d’espera. Cal fomentar valors, compartir la informació i explicar a tothom les necessitats de la nostra societat i les possibilitats que tenim com individus de solucionar aquestes mancances.

La implicació de les associacions participants és total ja que s’identifiquen amb els valors de la jornada, que és divulgativa, informativa, solidària i participativa. Trobareu tallers,  paradetes i diferents estands on les associacions mostraran a tothom tots els seus projectes,  activitats i programes referents al voltant de la donació.

També hi haurà un seguit d’actes festius, començant al matí amb exhibicions de ball,  i a la tarda actuacions musicals de diferents grups. Tots aquests  actes serviran per animar i dinamitzar la jornada d’”El Bus de la sang òrgans i teixits”.  Un jornada oberta a tothom i amb intenció de rebre tothom que tingui interès, dubtes o necessitats al voltant del món del trasplantament i la donació.

Us hi esperem a la confluència del carrer de Sants i la Rambla Badal (Barcelona), el proper 11 de Juny de 10 a 21 h.

Link per si vols reservar hora: https://donarsang.gencat.cat/ca/el-bus-de-la-sang-2022/

Comments are closed