Toni Arques, Vicente Marcos i Miguel Ángel Marcos, membres d’Alcer Alacant, van arribar a Santiago després de recórrer en 12 dies 1.200 quilòmetres. És el tercer any que vénen com a peregrins amb l’objectiu de visibilitzar i conscienciar sobre la donació i trasplantament d’òrgans en diversos punts del país. A l’Obradoiro van ser rebuts per junta directiva d’Alcer Corunya; l’alcalde en funcions, Gumersindo Guinarte; la regidora de Polítiques Socials, Mila Castro; la diputada del PP María Antón; el regidor de CA Rafael Peña i la regidora Navia Rivas, del BNG.

Vicente va apel·lar a la col·laboració ciutadana: “Ara no ho patiràs, però quan no estiguis pots arreglar dues vides”. El seu company i zelador de la unitat de trasplantament a l’hospital d’Alacant, Miguel Ángel, ho va confirmar al viure de primera mà “el canvi de vida dels trasplantats”.

D’altra banda, el coordinador de Alcer Corunya, Alfredo Saborido, va afirmar que “tot i que Espanya sigui pionera en donació i trasplantament, les xifres poden baixar, pel que és necessari un banc d’òrgans i una societat que doni”.

 

Font: elcorreogallego.es

Notícia traduïda per l’AMTHC