El curs del Centro Tecnològic de Formación busca incrementar el nombre de trasplantaments localitzant possibles donants en els serveis d’Urgències.

Metges d’Urgències de diversos punts de Galícia i de dos hospitals del Principat d’Astúries que van sol·licitar participar assistir al Centre Tecnològic de Formació del CHUAC a un curs sobre detecció i manteniment de possibles donants d’òrgans.

El programa es dirigia de forma especial a facultatius que treballen en emergències en centres que no compten amb programa de trasplantaments, el paper dels quals és fonamental tant en la localització de possibles donants, com en el seu manteniment pel trasllat als hospitals que sí duen a terme aquestes intervencions. L’objectiu és millorar els resultats de donació, que a Galícia ja en l’últim any van augmentar degut a la localització de donants fora de les unitats de crítics.

Durant el curs, impulsat per l’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT) i la Societat Espanyola de Medicina d’Urgències i Emergències (Semes) amb la Gerència sanitària d’A Corunya, els professionals es van formar en les últimes tècniques en el maneig de pacients a l’arribar el moment en el qual es diagnostica la seva mort i es converteixen en potencials donants. Per això, van emprar models animals i simulació avançada.

 

Font: lavozdegalicia.com

Notícia traduïda per l’AMTHC