La ciutat de Madrid ja compta amb un monòlit d’homenatge a totes les persones donants d’òrgans i als professionals de trasplantaments.

La inauguració ha tingut lloc en el Parc Nord del districte de Fuencarral-El Pardo, en un acte al qual han assistit el regidor del districte, Guillermo Zapata; el director de Relacions Institucionals de la Federació de Malalts i Trasplantats Hepàtics, Jesús Vargas; la directora de l’Organització Nacional de Trasplantaments, Beatriz Domínguez i representats dels grups polítics municipals.

La col·locació del monument es fa seguint la proposició aprovada en el ple municipal el passat el 24 d’abril, per part de tots els grups polítics, per retre homenatge a aquells que donen i difondre el valor de la donació i el treball que duen a terme els professionals dels trasplantaments.

Guillermo Zapata, després de les paraules de benvinguda a totes les persones assistents, ha destacat “la importància del nostre sistema nacional de salut per garantir la vida de les persones”.

Jesús Vargas, d’altra banda, ha senyalat que Espanya “és líder mundial en trasplantaments, demostrant-se així, el compromís i solidaritat de la nostra societat, en especial de donants i familiars”. Vargas ha reconegut la tasca de l’Organització Nacional de Trasplantaments, i el treball dels professionals especialistes en trasplantaments, en especial dels coordinadors “perquè són qui, després de la mort d’una persona, s’ocupen de contactar directament amb les seves famílies”.

Finalment, Beatriz Domínguez ha recordat que la donació “es converteix de vegades en l’única opció per a molts pacients, pel que es fa necessària i fonamental la participació ciutadana”. Segons les seves paraules, no hi ha cap altre tractament que generi l’impacte que produeix una donació, un impacte quantificable en anys i qualitat de vida per qui el rep. Beatriz també ha parlat sobre la sostenibilitat del sistema sanitari gràcies a la donació, sobretot, en el cas de pacients hepàtics.

 

Font: madridpress.com

Notícia traduïda per l’AMTHC