L’Organització de Trasplantaments rebutja campanyes per a casos concrets de medul·la

La directora de l’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT), Beatriz Domínguez-Gil, ha assegurat que les campanyes que busquen un donant de medul·la per a un pacient concret no són necessàries i ha advertit que, pel contrari, poden arribar a ser contraproduents.

En roda de premsa per presenta el balanç de l’ONT corresponent al 2018, Domínguez-Gil ha insistit en què no cal buscar una medul·la per a una persona en concret, ja que el sistema “està suficientment preparat per fer front a les necessitats dels pacients” i “funciona com un rellotge”.

La responsable de l’ONT ha advertit que poden arribar a ser contraproduents perquè creen angoixa en els pacients i les seves famílies i poden també “tirar enrere” a possibles donants.

“Necessitem campanyes de donació de medul·la, però és important que siguin en forma i en contingut”, ha senyalat Domínguez-Gil, qui, no obstant, ha dit entendre la “desesperació” dels familiars d’un pacient que necessita un trasplantament.

La directora de l’ONT ha recordat que quan algú necessita un donant no només es busca en el registre nacional, sinó a tot el món on es compta amb 33 milions de persones registrades com a potencials donants.

“Amb aquestes campanyes particulars les possibilitats de trobar un donant no augmentaran”, ha incidit.

 

Font: eldiario.es

Notícia traduïda per l’AMTHC

Comments are closed