L’Hospital Vithas Nisa Sevilla realitza la seva tercera donació multiorgànica

L’Hospital Vithas Nisa Sevilla (HVNS) ha realitzat la seva tercera donació multiorgànica, gràcies a la generositat d’una família sevillana.

El complex dispositiu, que es va dur a terme fa unes setmanes, va comptar amb el suport tècnic dels professionals de l’Hospital Universitari Virgen del Rocío i la Coordinació Sectorial de Trasplantaments de Sevilla i Huelva.

Un cop més, la solidaritat del donant i de la seva família va ser la peça angular de tot el procediment, sense la qual no s’hagués pogut realitzar aquest gest de generositat, que ha permès que cinc persones que es trobaven en llista d’espera de trasplantament, puguin tenir una segona oportunitat de vida.

Per a la seva realització es van desplaçar a l’Hospital Vithas Nisa Sevilla un ampli nombre de professionals de l’Hospital Universitari Virgen del Rocío, entre els quals es trobaven coordinadors de trasplantaments, cirurgians cardíacs, hepàtics i uròlegs, que van treballar juntament amb els professionals de la Unitat de Cures Intensives i de l’àrea de Quiròfans d’aquest Hospital pertanyent al Grup Vithas.

El cap de servei de la UCI del HVNS, el doctor José Ignacio Sánchez Olmedo, que ha recordat el compromís i conscienciació que té aquest hospital amb la donació d’òrgans, ha agraït a la família del donant el seu acte altruista, “ja que han associat el procés de mort d’un ésser estimat a la donació, el que ha permès que els seus òrgans continuïn vivint en altres persones”.

A la vegada, el coordinador sectorial de Trasplantaments de Sevilla i Huelva, el doctor Luis Martín Villén, ha posat en valor “la importància que té la col·laboració entre centres públics i privats per poder preservar el desig d’aquelles persones que vulguin ser donants d’òrgans i teixits”.

Augmenten les donacions el 2018

La col·laboració entre els equips de trasplantaments de l’Hospital Universitari Virgen del Rocío i els centres sanitaris privats està elevant les donacions d’òrgans i teixits a Sevilla, així com augmentant la sensibilitat i conscienciació entre la ciutadania de les possibilitats que ha de donar en qualsevol centre sanitari de la província. D’aquesta manera, tots els sevillans que desitgin ser donants puguin ser-ho.

L’Hospital Universitari Virgen és, per segon any consecutiu, l’hospital que ha registrat més donants i trasplantaments de ronyó d’Espanya. En concret, han atès 70 donacions d’òrgans, gràcies a la solidaritat de les famílies de persones mortes, i han realitzat 298 implants de ronyó, fetge i cor al llarg de l’any passat.

Per tant, segueix sent l’hospital andalús que practica un major nombre de trasplantaments renals (198) i hepàtics (85) d’Andalusia, romanent al capdavant dels centres amb major activitat nacional en aquestes modalitats de trasplantament, el que comporta una reducció significativa de la llista d’espera. És més, dels 198 trasplantaments renals, 20 han estat infantils i 16 de donant viu. A això es sumes 15 trasplantaments de cor.

Igualment, és important l’activitat realitzada en implants de teixits, que tornen una gran qualitat de vida als pacients que es beneficien d’ells. Així, els professionals han practicat 133 trasplantaments de medul·la òssia i 56 trasplantaments més de còrnies, a més d’ossos, segments vasculars, vàlvules i pell gràcies a la donació de teixits.

El compromís de l’Hospital Vithas Nisa Sevilla amb la donació d’òrgans i teixits es va materialitzar per primer cop el 2016, quan va tenir lloc el primer procés de donació en el centre. Al setembre del 2017, l’Hospital Vithas Nisa va acollir el ‘Curs de donació i trasplantaments d’òrgans i teixits’, organitzat per la Coordinació Sectorial de Trasplantaments de Sevilla i Huelva, en el qual van participar de formar molt compromesa 30 professionals sanitaris del centre, entre els quals es trobaven personal mèdic, d’infermeria i auxiliars d’infermeria.

El 2019 aquest Hospital aspira a aconseguir l’autorització amb caràcter revisable que atorga la Conselleria de Salut i Famílies de la Junta d’Andalusia per realitzar l’extracció d’òrgans per a trasplantaments, procedent de donant cadàver.

 

Font: europapress.es

Notícia traduïda per l’AMTHC

Comments are closed