Lasa d’acceptació a la donació dels òrgans i teixits és del 92% dels casos a Sevilla.

L’Hospital Universitari Virgen del Rocío de Sevilla és el centre andalús que més donacions i trasplantaments ha realitzat en els set primers mesos del 2019 a Andalusia, amb 179 trasplantaments realitzats.

Segons ha informat el propi hospital en un comunicat, els professionals dels equips de trasplantaments han registrat 47 donacions d’òrgans i 9 de teixits i han efectuat 179 trasplantaments, dels quals 43 han estat hepàtics, 125 renals, i 11 de cor. De fet, la taxa d’acceptació a la donació d’òrgans i teixits és del 92% dels casos a Sevilla.

Aquestes xifres ajuden a que les possibilitats que pacients en fase terminal de la seva malaltia disposin d’un òrgan per salvar la seva vida, o millorar la seva qualitat de vida. Així, aquesta important activitat de donació i trasplantament d’òrgans i teixits ha permès que la llista d’espera per a trasplantament d’òrgans s’hagi vist reduïda en més del 2% a Andalusia, segons les últimes dades de la Coordinació Autonòmica de Trasplantaments.

En el cas de l’hospital de Sevilla, cal destacar també les 18 donacions en asistòlia amb perfusió regional normotèrmica (PRN) que els professionals de l’Hospital Universitari Virgen del Rocío han efectuat fins al juliol d’aquest any, 7 més que les practicades durant el 2018. A més, ha estat també l’hospital andalús que més donants de teixits ha registrat, amb un total de 41, dels quals 9 van ser només de teixit.

40 anys del programa

Compleix així com un dels objectius que ha marcat per aquest any la Coordinació Autonòmica de Trasplantaments, que vol incrementar l’activitat en aquest àmbit pels extraordinaris beneficis que té pels pacients que els reben.

El programa de donació i trasplantaments es va iniciar a Sevilla fa més de 40 anys. Per tot, i gràcies a la solidaritat de les famílies i entorn proper juntament a l’esforç dels professionals que es dediquen a aquesta tasca, ja s’han superat els 4.600 trasplantaments d’òrgans en tot aquest temps.

Així, l’equip de Coordinació de Trasplantaments de Sevilla i Huelva, liderat per Luis Martín Villén, ha agraït públicament a totes les famílies i entorn “la generositat que mostren en uns moments tan difícils per a ells, i que està suposant un rècord d’acceptació i solidaritat a tota la comunitat autònoma”.

Igualment, ha reconegut l’esforç de tots els professionals de l’hospital a l’hora de promoure la donació, activar els protocols i efectuar les intervencions necessàries en els temps tan ajustats que requereixen aquests procediments, per millorar la qualitat de vida o donar una oportunitat a les persones que pateixen un greu problema de salut.

 

Font: sevilla.abc.es

Notícia traduïda per l’AMTHC