El d’A Corunya és el quart hospital espanyol en nombre de trasplantaments.

L’hospital Universitari d’A Corunya, el CHUAC, ha realitzat 261 trasplantaments d’òrgans durant el 2018. Aquest centre sanitari torna a situar-se entre els hospitals amb major activitat trasplantadora a nivell nacional. Des del 1981, s’han realitzat 6.000 d’aquestes intervencions en el CHUAC. Els objectius pel següent exercici passen per augmentar el nombre de donacions en asistòlia i reduir el percentatge de negatives familiars, que tot i que l’hospital corunyès presenta una xifra inferior a la de la resta d’Espanya, encara segueix sent elevada. D’un 6,67%.

El CHUAC és el quart hospital espanyol en nombre de trasplantaments. La major part d’ells han estat renals, 131, i hepàtics, 70. Molts dels òrgans han estat rebuts d’un donant viu, el que millora els resultats del trasplantament.

La donació asistòlica és la realitzada per aquells pacients amb un dany neurològic extrem, és a dir, en estat vegetatiu. Respectant la voluntat dels familiars i del propi pacient, aquest és desconnectat per procedir a la donació dels seus òrgans.

Davant dels fronts oberts de la Xunta de Galícia amb l’atenció primària, els centres d’atenció continuada i les ambulàncies, el conseller del ram, Jesús Vázquez Almuiña, confia en què la seva última proposta de model organitzatiu de l’atenció primària sigui acceptada pels facultatius.

 

Font: cadenaser.com

Notícia traduïda per l’AMTHC