L’Hospital s’ha situat com a líder espanyol en trasplantaments hepàtics. 

El Servei d’Anestesiologia i Reanimació de l’Hospital La Fe de València, ha rebut el XII Premi de l’Associació de Trasplantats Hepàtics de la Comunitat Valenciana per la seva tasca científica.

Segons ha informat la Generalitat mitjançant un comunicat, l’Hospital La Fe ha realitzat més de 2.800 trasplantaments hepàtics des de la nit de Reis del 1991 fins a la data, xifra que situa a La Fe com l’hospital espanyol que més trasplantaments hepàtics realitza anualment.

“Es tracta d’un reconeixement amb molt valor científic, però també emocional, ja que el servei d’Anestesiologia i Reanimació porta gairebé 30 anys treballant amb professionals de tots els àmbits en millorar la qualitat de vida d’aquells que necessiten un trasplantament”, ha manifestat la doctora Rosario Vicente, cap de secció d’aquest servei i una de les especialistes que ha recollit el guardó.

D’altra banda, la doctora Pilar Argente, directora de l’àrea d’Anestèsia, Reanimació i Bloc Quirúrgic de La Fe, ha recordat que fa 30 anys que tant personal facultatiu com d’infermeria es forma en hospitals internacionals per a “perfeccionar i ampliar la tècnica del trasplantament hepàtic i així iniciar el programa de trasplantaments de l’hospital”.

“S’ha de destacar la tasca i l’esforç de molts professionals sanitaris i no sanitaris, per aconseguir els millors resultats. Si avui podem veure millorada la qualitat de vida dels nostres pacients és gràcies a aquells que ho van iniciar aquella nit de Reis del 1991”, ha manifestat Argente.

Durant l’acte, també s’ha agraït la tasca de les coordinacions de trasplantaments, així com la generositat de les famílies donants, “que sempre inspiren respecte i admiració”, han expressat en el mateix comunicat.

 

Font: levante-emv.com

Notícia traduïda per l’AMTHC