L’Hospital General Universitari d’Alacant ha estat reconegut com un exemple a seguir en el XXV Congrés Internacional de la ILTS (Societat Internacional de Trasplantament Hepàtic) pel seu programa de via ràpida en trasplantaments hepàtics.

El Congrés, que es va celebrar recentment a Toronto i va comptar amb la participació d’experts de tot el món, va finalitzar amb la valoració dels projectes més destacats, eficients i innovadors. La sessió va estar presidida per Jacques Belghiti, exdirector de la Unitat de Cirurgia Hepatobiliar i Trasplantament Hepàtic de l’Hospital Beaujon de Paris, qui va senyalar les virtuts del protocol que l’Hospital General Universitari d’Alacant ha mantingut en funcionament des del 2012.

A la sessió es va reconèixer que aquest protocol d’alta precoç després del trasplantament hepàtic és pioner a nivell mundial i que ha de convertir-se en el camí a seguir per la resta de centres mèdics del món que desenvolupen programes de trasplantaments hepàtics.

En sis anys que l’equip de Trasplantament Hepàtic està en funcionament, 250 pacients s’han beneficiat del programa que va ser implementat des del principi. Gràcies a ell, més del 70% dels pacients han pogut rebre l’alta abans del cinquè dia de post-operatori i 33 pacients han pogut tornar al seu domicili el segon dia després de la intervenció. Tot això s’ha materialitzat en una millor recuperació dels pacients i en una disminució del risc de contraure infeccions.

Des de la Unitat s’assegura que l’excel·lència d’aquests resultats són el fruit de la dedicació i el treball en equip de múltiples professionals de l’hospital. El treball coordinat de diverses àrees com Cirurgia General, Medicina Digestiva, Coordinació de Trasplantaments, Anestesiologia i Reanimació, Cures Intensives, Farmàcia, Nefrologia, Radiologia, Psiquiatria i Psicologia, Cardiologia, Anàlisis Clíniques, Anatomia Patològica i Banc de Sang és el que permet estar entre els millors centres mèdics nacionals i internacionals.

 

Font: elperiodic.com

Notícia traduïda per l’AMTHC