Del donant, d’en torn uns 60 anys, s’han recuperat òrgans en molt bon estat com el fetge o els ronyons.

Sobre les cinc de la matinada va finalitzar a Úbeda una extracció d’òrgans en la qual ha participat una part important de l’equip mèdic de l’hospital. Del donant, d’en torn a uns 60 anys, s’han recuperat òrgans en molt bon estat com el fetge i els ronyons.

Fins a Úbeda es va desplaçar un equip de Còrdova, especialista en la recepció dels òrgans, que poden salvar vides o contribuir a millorar-les, d’almenys, tres pacients.

Serà l’Organització Nacional de Trasplantaments la que determini, en funció de la urgència i les necessitats, el destí d’aquests òrgans que podrien ser trasplantats. Espanya porta prop de 30 anys sent líder de trasplantaments. Segons la pròpia Organització Nacional de Trasplantaments, Espanya és el país amb major taxa de donació de tot el món.

Les donacions es realitzen sempre de forma altruista i tot el procés és cobert, des del punt de vista econòmic, pel Sistema Nacional de Salut. El model espanyol de funcionament dels trasplantaments és considerat mundialment un exemple a imitar, que de fet s’està implementant en gran part del món. Cada dia hi ha més persones que necessiten ser trasplantades per seguir vivint.

177 persones han registrat el seu testament vital a la província de Jaén des del 2018. Allà es contemplen, entre d’altres qüestions, si una persona vol donar els seus òrgans en cas que mori. La província de Jaén compta amb un total de 10 punts del Registre de Voluntats Vitals Anticipades que estan situats en la Delegació Territorial de Salut i Famílies, a l’Hospital Universitari de Jaén, als hospitals d’Úbeda i Linares i als centres de salut ‘Puerta de Madrid’ d’Andújar i ‘Bulevar’ de Jaén, i als centres de salut d’Alcalà la Real, Orcera, Santisteban del Puerto i Baeza.

 

Font: cadenaser.com

Notícia traduïda per l’AMTHC