L’Hospital de Salamanca, seleccionat per usar la innovadora teràpia contra la leucèmia CAR-T

L’Hospital de Salamanca ha estat proposat per la Direcció General de Cartera Bàsica de Serveis del SNS i Farmàcia per formar part del selecte club de les teràpies CAR-T, que combaten la leucèmia utilitzant cèl·lules del propi malalt.

D’aquesta forma, la del complex salmantí ha estat una de les vuit propostes acceptades, després que es presentessin un total de 27 hospitals de dotze comunitats autònomes diferents. Així consta a l’informe del DGCBSF, que recull la puntuació dels centres proposats per a la utilització dels medicaments CAR-T.

Un cop que el Grup de Treball Institucional validi els centres proposats, aquests seran designats mitjançant resolució per part del Secretari General de Sanitat i Consum.

Si la designació de l’Hospital de Salamanca es consuma, formarà part d’una xarxa que fabrica els seus propis medicaments CAR-T, de forma que podrà competir amb els alts preus de la indústria farmacèutica. La utilització dels CAR-T a Espanya està aprovat pel limfoma difús de cèl·lules B grans i per a la leucèmia limfoblàstica aguda, i l’Hospital de Salamanca compta amb el segon servei d’Hematologia més important d’Espanya, segons l’últim Monitor de Reputació Sanitària.

A més, el 2017 va ser el primer centre hospitalari nacional en nombre de trasplantaments hematopoètics, segons xifres de l’Organització Nacional de Trasplantaments i, al llarg de més de 23 anys de recerca, ja ha arribat als 1.000 trasplantaments al·logènics.

 

Font: lagacetadesalamanca.es

Notícia traduïda per l’AMTHC

Comments are closed