El centre ha realitzat un trasplantament hepàtic i cardíac a dues persones.

L’Hospital San Agustín de Linares (Jaén) ha registrat la tercera donació multiorgànica i de teixits registrada en aquest centre de Jaén en el que va d’any. D’aquesta forma, s’ha pogut realitzar un trasplantament hepàtic i cardíac a dues persones necessitades d’aquests òrgans, així com contribuir a la millora de la qualitat de vida d’altres tres pacients gràcies a la donació de teixits (còrnies i teixits osteotendinosos).

El coordinador de trasplantaments de l’Hospital San Agustín, Antonio Pontes, ha recalcat en un comunicat la importància de la donació, “ja que és l’única forma de vida possible per a uns pacients en llista d’espera de trasplantament”, destacant “l’enorme gest que fan les famílies dels donants, sense el qual això seria impossible”.

Es tracta de la tercera donació d’òrgans i teixits a Linares, que, segons les paraules del coordinador, “no fa sinó mostrar la major conscienciació de la població de Linares i de la comarca, amb la necessitat i la importància d’aquesta teràpia”, al temps que ha mostrat el seu agraïment a l’últim donant anònim i a la seva família per aquesta acció “altruista”.

Agraïment a associacions de trasplantats

Alhora, ha agraït la tasca de les diverses associacions de trasplantats d’aquesta zona de la província, ja que ajuden a difondre el missatge primordial d’aquests actes, pensant que un dia podem ser nosaltres els que necessitem un òrgan, “quelcom que surt de la societat, repercuteix a la societat”.

Igualment, el gerent de l’Àrea Sanitària Jaén Nord, Antonio Resola, ha agraït a totes les famílies d’aquests donants anònims, “el gest desinteressat que ens permet millorar la qualitat de vida de moltíssimes persones, sense el qual no és possible la seva supervivència”.

També ha subratllat “l’enorme esforç” del personal de l’Hospital, així com dels diversos equips extractors desplaçats al nostre centre, amb els quals la coordinació ha estat “sempre exquisida”.

 

Font: redaccionmedica.com

Notícia traduïda per l’AMTHC