La doctora Marina Berenguer, hepatòloga de l’Hospital La Fe i responsable del grup acreditat d’Hepatologia i Trasplantament Hepàtic de l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe ha estat nomenada presidenta de la Societat Internacional de Trasplantament Hepàtic (International Liver Transplantation Society, ILTS).

Marina Berenguer, que també coordina el grup del Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa de Malalties Hepàtiques i Digestives (CIBEREHD), és autora de més de 400 publicacions d’investigació clínica, bàsica i traslacional en revistes indexades i ha estat citada en 8.844 ocasions.

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, la doctora Berenguer ha pertangut a la junta directa de les principals Societats dedicades a l’Hepatologia i Trasplantament Hepàtic com la European Society of Organ Transplantation, la European Liver and Intestine Transplant Association i la Societat Espanyola de Trasplantament.

També ha estat editora associada i adjunta de diverses revistes especialitzades com Liver Transplantation, Journal of Hepatology y Transplantation.

La Societat Internacional de Trasplantament de Fetge (ILTS, en les seves sigles en anglès) està formada per 1.200 investigadots i facultatius de tot el món i s’encarrega de promoure i difondre els avenços científics multidisciplinaris relatius al trasplantament de fetge a tot el món.

 

Font: lavanguardia.com

Notícia traduïda per l’AMTHC