L’Associació Espanyola de Cirurgians (AEC) i Editorial Mèdica Panamericana han presentat el ‘Màster en bases de cirurgia hepatobiliopancreàtica (HBP) i trasplantaments’, un curs de caràcter semipresencial que inclou una estada formativa d’un mes en un centre nacional de referència un cop conclosa la part teòrica que atorga el títol de Diploma d’Especialització Universitari.

L’objectiu de la formació, segons indica el web d’informació del curs, és “proporcionar formació teòrica i pràctica actualitzada de la cirurgia hepàtica, biliar i pancreàtica. A més de la seva patogènia, s’aprofundirà en el diagnòstic i tractament mèdic-quirúrgic”.

Per accedir a la formació, és necessari fer un curs online, que correspon a la part teòrica. Després, l’alumne que vulgui podrà sol·licitar realitzar la part pràctica en un dels hospitals d’Espanya seleccionats per l’AEC.

Durant un mes, l’especialista podrà completar la seva formació i, a més, incorporar-se a les activitats que es desenvolupin en la unitat assignada, des de sessions clíniques i comitès oncològics i de trasplantaments, fins a cirurgies programades en l’àrea HBP, sempre sota la supervisió d’un tutor hospitalari assignat prèviament i de l’AEC, va explicar l’entitat.

El màster, dirigit pel cap de la unitat de Cirurgia HBP i Trasplantaments de l’Hospital Universitari Virgen del Rocío de Sevilla, el doctor Miguel Ángel Gómez Bravo, i pel cap de la unitat de Cirurgia HBP i Trasplantament Hepàtic de l’Hospital Universitari de Cruces de Bilbao, el doctor Andrés Valdivieso, forma part de l’acord de col·laboració signat per l’AEC i l’Editorial Mèdica Panamericana pel desenvolupament de cursos de formació de postgrau de cirurgia general i digestiva.

 

Font: diariosigloxxi.com

Notícia traduïda per l’AMTHC