L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida lidera un estudi d’observació que té com a objectiu oferir una atenció farmacèutica individualitzada als pacients oncohematològics.

Segons ha informat el centre, a través d’un estudi es desenvoluparà un model d’estratificació dels pacients en funció de la complexitat que mostri cadascun i el tractament que necessitin.

El projecte, expliquen, ja s’ha aplicat amb “èxit” amb pacients oncològics complexos, pacients pediàtrics, persones amb patologies víriques com el VIH i hepatitis C.

A partir d’ara, amb els pacients oncohematològics, la cap de secció de Farmàcia i responsable de la unitat de Farmàcia Oncohematològica de l’hospital, Irene Mangues, assegura “es va un pas més enllà per la complexitat que presenten”.

“El model d’atenció farmacèutica i estratificació del pacient ens permet oferir-los una atenció adequada a les seves necessitats. No ens centrem únicament en el medicament, sinó en el pacient, i això significa que tenim en compte altres característiques”.

Així mateix, el projecte també valora el context demogràfic, social i sanitari del pacient i el seu estat cognitiu i funcional.

“Molts protocols tenen tractaments discontinus, medicació que s’ha de guardar a la nevera, medicació que provoca toxicitat dermatològica i que comporta disminució o retard en les dosis”, explica Mangues.

“Tenim en compte totes aquestes variables –afegeix- per incloure-les en el model i oferir al pacient aquesta atenció farmacològica que ens ajudarà a aconseguir uns millors resultats clínics”.

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida és el centre de referència d’aquest estudi, en el qual participen onze hospitals i està coordinat per la doctora Irene Mangues.

 

Font: lavanguardia.com

Notícia traduïda per l’AMTHC